Как да направим добра покупка на дограма

PVC дограма, алуминиевите профилиНа българския пазар се продават различни успешни комбинации между дограма и стъклопакети, които да използвате за своя дом или работно място. Това обаче понякога обърква потребителите и те се чудят какви профили да закупят. Разбира се, за да направите точния избор на дограма е нужно да проучите различните възможности и цени.

В началото разгледайте офертите за PVC и алуминиева дограма от Master Plastik. Фирмата предлага промоции на многокамерни профили с марките Aluplast, KMG и Алтест. Преценете какъв да бъде начина на отваряне на прозорците, за да отговорят те на изискванията ви. За целта е нужно да помислите какво да бъде разстоянието между крилото на новия прозорец и мебелировката в даденото помещение.

Следващото нещо, което трябва да решите, е от колко броя прозореца се нуждаете в стаята, където ще монтирате дограмата. Всички ли прозорци ще отваряте или един основен, а също така и какъв вид да бъдат стъклата (слънцезащитни, 4 сезона, K-стъкла). На всеки един от тези въпроси ще ви бъде отговорено компетентно и вие ще се снабдите с дограма, която ще отговори на критериите ви.

Препоръчваме ви механизмите за двуосово отваряне, тъй като те са функционални и удобни. По този начин ще проветрявате помещенията на дома ви, без да е нужно да отваряте целия прозорец. Този механизъм придава малко по-висока цена на продукта, но за сметка на това се използва с голяма успеваемост от клиентската маса.

Може би основният фактор, на който трябва да се обърне внимание е профилът, от който е направена дограмата. Най-добрите възможности включват алуминиеви или PVC профили. Устойчивостта на дограмата през годините, нейната изолация и достъпната поддръжка зависят точно от вида профили, които ще изберете.

Селекцията на материал за дограма трябва да се направи, след подробен анализ. Тук ще представим възможностите ПВЦ, алуминий и дърво, като вие решавате на какво да се спрете.

PVC дограмата притежава нисък процент топлопроводимост, заради същността на материала. Това нейно качество я прави по-добра за задържането на топлина в помещенията от алуминиевите профили. Що се касае до алуминиевите профили, то те допускат по-често конденз, особено ако приспадат към така наречената студена серия, с непрекъснат термостат.

За разлика от дървената дограма, алуминиевите и PVC варианти се поддържат значително по-лесно. Тук няма нужда от поставяне на лак или пребоядисване, което важи за дървения материал. Почистването се извършва с обикновена кърпа и препарат, а поддръжката на уплътненията и обкова се прави със специални масла.

Положителното качество на алуминиевата дограма е, че тя има по-дълъг живот от PVC профилите. Разбира се, последните могат да издържат над 20 години, ако са закупени от добър производител, който да даде съответната гаранция.

Дървената дограма пък е много красива и има добри изолационни функции, но цента е по-висока от тази на ПВЦ и алуминиевата дограма. Ето защо потребителите избягват да закупуват дървено остъкление към днешна дата.

Има и много други прилики и разлики между дограмите, но това са основните неща, които искахме да ви представим. Сега оставаме на вас преценката каква е най-подходящата дограма за дома или работното място. Естествено ние от Мастер Пластик сме готови да помогнем с каквото и както само ние можем.

Подобни Статии

 • 83
  Туристическите трансфери към Летище Варна и Летище Бургас през лятото, а зимата потокът от Летище София и Летище Пловдив, изискват ново отношение към туризма. Тези непресекващи потоци от хора, очакват висококачествено обслужване и луксозна ваканция. За лято 2016 година броят на туристите от Русия е нараснал с 40 %, туристите…
  Tags: и, на, за, от, се, да
 • 78
  Въпреки, че инвестирането в имоти под наем често се описва като пасивно инвестиране, то отнема и много време. Невинаги обаче, всяка инвестиция е напълно пасивна, а по-малко пасивната инвестиция е свързана и с по-малко пари. Размерът на времето, необходимо да се инвестира в имоти под наем ще бъде зависимо от…
  Tags: да, на, за, и, се, е, ще
 • 76
  Подготовката на апартамент за ремонт започва с изнасяне и извозване на ненужни вещи и мебели, къртене на паркет, отстраняване на подови настилки, демонтаж на уреди или санитарна техника, стенни облицовки и др. Подготовка за ремонта на апартаменти в нашата фирма се извършва с опразване на апартамента: * демонтаж на стари…
  Tags: и, на, се, за, да
 • 76
  Откъде знаете кои сайтове са достойни за вашето търсене и метод за привличане на спечелените пари? Избрахме да се спрем на някои от следните критерии, за да се оценим най-добрите магазини за спортни стоки онлайн: Инвентаризация Най-добрите сайтове ще имат най-добра селекция от продукти, включително разнообразие на спортно оборудване, което…
  Tags: и, на, да, за, се, от
 • 72
  В модните колекции за 2017 г. у нас забележимо навлизат новите светлинни технологии. Особено бързо се възприе това в обувната промишленост. Нестандартни и забавни led обувките завладяха потребителите от деца до възрастни. Светещите маратонки и аксесоари превзеха спортния и спортно-елегантния стил само за няколко месеца. Те внасят много настроение и…
  Tags: и, на, да, от, за

Виктория Алексиева