Как да избера маратонки

Добрият чифт маратонки е важна част от оборудването за всеки спортист. Обувките, които са избрани специално за типа на стъпалото и прилягащи към него могат да помогнат да стъпвате здрави и по възможност без наранявания и фрактури. Ръководството по-долу ще ви помогне да определите как да пазарувате маркови обувки на ниски цени, при това според краката си и да ползвате нов чифт. Преди това обаче нека погледнем към:

Видове крака и качества обувки

Ниските дъговидни крака или плоски стъпала са тези, които не разполагат с много пролука между пода и свода на стъпалото и при изправяне. Този тип крак е много гъвкав и се нуждае от обувка, която може да контролира своята походка.

Високи сводести крака са тези, които имат по-голяма разлика между пода и свода на стъпалото. Този тип на стъпалото има тенденция, такава да бъде твърда и се нуждае широк обхват. Вижте за маратонки адидас, които да са гъвкави и с омекотена подметка.

Неутрални краката са тези, които имат нужната височина на свода, както в ниска, така и в издадената част. Този тип на стъпалото може да се побере в повечето видове обувки.

Частите на мъжките маратонки адидас са: твърда част, заобикалящата петата, която осигурява стабилност. Частта от обувката, която обхваща подножието и включва връзките.

Средната подметка, която представлява частта между външния-табан и горната част, която е отговорна за усвояването на обувката. Външна подметка или външния слой на дъното на обувката, където се намират пръстите на краката.

Съвети при избор на маркови маратонки:

Винаги, когато избирате обувки имайте предвид, че в късните часове от деня, краката са естествено леко подути.

Носете старите си обувки с вас. Ако имате проблеми и наранявания, споменете за тях на продавача, за да обърне внимание и да даде точният номер. Така ще направите подходящ избор.

Поставете всяка нова обувка на ходилото, за да се уверете, че работи съобразно вашите нужди.

Обувката, независимо дали става въпрос за обувки мъжки или обувки дамски, трябва да се огъва по стъпалото, когато пръстите на краката се огъват. Ако обувката се огъва по-далеч напред или назад, това означава, че обувката е прекалено голяма или малка. Това би могло да доведе до ненужни стрес.

Подобни Статии

 • 73
  Подготовката на апартамент за ремонт започва с изнасяне и извозване на ненужни вещи и мебели, къртене на паркет, отстраняване на подови настилки, демонтаж на уреди или санитарна техника, стенни облицовки и др. Подготовка за ремонта на апартаменти в нашата фирма се извършва с опразване на апартамента: * демонтаж на стари…
  Tags: и, на, се, за, да
 • 67
  Туристическите трансфери към Летище Варна и Летище Бургас през лятото, а зимата потокът от Летище София и Летище Пловдив, изискват ново отношение към туризма. Тези непресекващи потоци от хора, очакват висококачествено обслужване и луксозна ваканция. За лято 2016 година броят на туристите от Русия е нараснал с 40 %, туристите…
  Tags: и, на, за, се, да
 • 65
  Откъде знаете кои сайтове са достойни за вашето търсене и метод за привличане на спечелените пари? Избрахме да се спрем на някои от следните критерии, за да се оценим най-добрите магазини за спортни стоки онлайн: Инвентаризация Най-добрите сайтове ще имат най-добра селекция от продукти, включително разнообразие на спортно оборудване, което…
  Tags: и, на, да, за, се
 • 60
  В началото разгледайте офертите за PVC и алуминиева дограма от Master Plastik. Фирмата предлага промоции на многокамерни профили с марките Aluplast, KMG и Алтест. Преценете какъв да бъде начина на отваряне на прозорците, за да отговорят те на изискванията ви. За целта е нужно да помислите какво да бъде разстоянието…
  Tags: на, да, и, се, за
 • 60
  Въпреки, че инвестирането в имоти под наем често се описва като пасивно инвестиране, то отнема и много време. Невинаги обаче, всяка инвестиция е напълно пасивна, а по-малко пасивната инвестиция е свързана и с по-малко пари. Размерът на времето, необходимо да се инвестира в имоти под наем ще бъде зависимо от…
  Tags: да, на, за, и, се

Вики